Любими финиш продукти за коса

Хелоу гърли :*
Днес искам да разкажа малко за някои от любимите си продукти, които ползвам преди и след да си изсуша косата със сешоар или накратко казано финиш продуктите, които обожавам.
Прическата ми е черта, а начина по който обичам и я нося е изправена до съвършенство :D
Не веднъж съм казвала, че грижата за косата е много важна за мен и продуктите, които ползвам държа да са качествени. Няма да отрека, че имам особена симпатия към продуктите на Lóreal Professionnel. Харесвам почти всичко, което имам или съм ползвала, а то хич не е малко. И трите финиш продукта, които днес ще ви покажа са именно на Lóreal. . Не ме разбирайте погрешно...харесвам и дори обожавам и много други професионални продукти на други марки, но за моментните нужди на косата ми тези са ми фаворит <3
Да уточня, че няма да представям продуктите по последователност в прилагането им. Те са 3, като и трите имат различно приложение и ефект.  Също така е важно да кажа, че това са продукти, които съм избрала според нуждите на моята коса и според това как искам тя да изглежда, т.е не обещавам, че биха били подходящи и за вас и начина по който вие обичате да стилизирате косата си, но общо взето ако обичате дълга, права и подредена коса не мисля, че биха ви навредили с какъвто и тип коса да сте :)

Започвам с любимата ми термоактивна емулсия, която честно казано взех със супер недоверие, имайки предвид съотношението цена/количество. За 20 и няколко лева получих цеееели 500 мл. като за едно сушене отива количество около лешник (адски икономичен продукт).






 Флакона е с помпа, което прави употребата много удобна.

 Накратко за самата емулсия...страхотен , страхотен , страхотен продукт ! Съдържа витамин Е, перлени протеини, УВ филтри  и най-важното за мен е - има термозащита. Тук е момента да отбележа, че никога не суша косата без да сложа термозащитен продукт. Много е важно ! Аромата е страхотен, много фин и нежен, но не особено дълготраен. Консистенцията е нещо средно между крем и гел.



За едно сушене както казах е необходимо количество колкото лешник. Нанасяйки го на косата се усеща лепкавост, но както казах по-горе това е термо активен продукт  и   се активира от топлата струя на сешоара . За това не придавам значение какво е чувството преди сешоар.  Вече изсушена, косата  е страхотно мека, гладка, тежка. Сякаш влагата на косъма се  запечатва  и косата се усеща супер напоена и витална. Не омазнява косата допълнително и не отнема от обема. И нещото, което забелязах наскоро беше, че с нанасянето на емулсията косата се суши много по-бързо отколкото с който и да е друг термозащитен продукт. Определено това е продукт, който ви препоръчвам с 2 ръце :)


Вторият продукт, които ще ви покажа и разкажа за него днес е серума  за силно изтощени краища Loreal Absolut Repair Cellular.  Продукт със страхотен аромат. Предлага се в стъклен флакон от 50мл.


 Тук вече мисля, че количеството което слагате при употреба  има значение. Серума е много мазен и за моята коса, която е дълга е достатъчно само едно изпомпване.  По описание серума съдържа млечна киселина и  комплекс от приглаждащи полимери unifibrine. Каквото и да значи това е вярно. След нанасяне косата е страхотно пригладена и подредена. Аз лично го нанасям най-вече на върхчетата на косата, но понякога слагам и по дължините.Честно казано не знам дали правилното му прилагане е преди сушене, на влажна коса или след като косата вече е изсушена,за допълнително оформяне, но аз лично най-често го слагам преди сешоар.  Не ползвам при всяко сушене, но в 80% от случаите прибягвам до употребата му . Отново страхотен продукт и отново горещо препоръчвам. Не мисля, че за тънки  коси би бил подходящ обаче....По-скоро ще натежи, но пак казвам - това е продукт при който количеството, което нанасяте е от значение !
Серума може да купите от тук  :)


И последния продукт от тази публикация е крема без отмиване  Absolut repair cellular , който е и от същата серия на Lóreal както се подразбира.


Тук технологията е Neofibrine. Предполагам е отново нещо за приглаждане , защото именно такъв му е и ефекта. Съдържа също биометрични серамиди за укрепване на косъма, натурална вакса, съствки за блясък и защитни UV филтри.
Може да се ползва както на суха, така и на влажна коса. Аз ползвам и по двата начина- слагам и преди сешоар, нанасям и съвсем малко количество след това, когато искам да пригладя някои хвърчащи косъмчета.


 Консистенцията е кремообразна, леко лепкава при нанасяне.От този крем нанасям по целите дължини на косата, като отново внимавам с количеството. Не наблюдавам допълнително омазняване или тежест. Много готин продукт. За разлика от серума, крема според мен би бил подходящ за всякакъв тип коса. Има и страхотен плодов аромат <3
Предлага се във пластмасов флакон с помпа от 150 мл. :)

Нека все пак напиша и моята последователност за прилагане на 3-те продукта , а тя  е следната : преди сешоар на още влажна коса нанасям количество от емулсията по целите дължини на косата. След това  нанасям крема-отново по дължините. Само леко на върховете на косата слагам от серума, а вече на изсушена коса ако има хвърчащи косъмчета (обикновено в горната част на косата) приглаждам с минимално количество от крема. Това е :)

Ще ми е интересно да споделите вашите любими финиш продукти и как точно стилизирате косата си :)
До скоро <3

7 коментара:

  1. Заповядай да попълниш мини-въпросника за БГ бюти блогове под 100 последователя :) : http://sunday-fairytale.blogspot.com/2012/12/tag-blog-your-heart-out.html

    ОтговорИзтриване
  2. Много хубаво ревю на продуктите!!! Ако може да попитам откъде е закупен първият продукт?

    ОтговорИзтриване
  3. These products are great! I want to try the first product:)

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотен пост! Наистина и аз харесвам техните продукти и постоянно ги ползвам. Наистина действат! :)

    www.desiveleva.com

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря :)
      И на мен Лореал са ми в топ 3 за продукти за коса :)

      Изтриване
  5. Здравейте, имаме отворена програма за БЕЗПЛАТНО тестване на продукти от всички, които имат блогове за красота, мода и лайфстайл. Ако проявявате интерес може да се обърнете към нас на адрес: t.markova@parfimo.bg

    ОтговорИзтриване